perjantai 6. syyskuuta 2024

Michelin Guide ravintolasuositus Riikaan - ravintola Whitehouse

Olin tyttären kanssa kivalla äiti-tytär bussimatkalla Tartossa ja Riiassa (postauksen näet täältä klik) ja päätimme tällä reissulla panostaa vähän laadukkaampiin ravintoloihin fine dine -tyyliin, joten eikun Michelin Guiden tutkinta käyntiin. Ihan hotellimme Radisson Blu Latvijan lähettyviltä löytyikin kaksi nämä kriteerit täyttävää ravintolaa, joista ensimmmäisenä esittelen ravintola Whitehousen.    

Restaurant Whitehouse - Fine Dining eleganssia



Latvian pääkaupunki Riika on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan, rikkaasta historiastaan ja vilkkaasta kulttuurielämästään. Viime vuosina kaupungista on tullut myös ruokamatkailijoiden suosikkikohde ja ravintola Whitehouse on ehdottomasti ansainnut paikkansa Michelin Guidessa tarjoten unohtumattoman elämyksen niin visuaalisuuden kuin makujenkin suhteen. Ravintolalla ei ole varsinaista Michelin tähteä, vaan se löytyy suosituksena Michelin oppaasta.

Ravintola Whitehouse sijaitsee Riikan vanhassakaupungissa, historiallisen ja viehättävän ympäristön keskellä Vermanesin puiston laidalla. Ravintola on tunnettu tyylikkäästä sisustuksestaan ja hienostuneesta tunnelmastaan, joka tarjoaa täydellisen ympäristön erityisiin tilaisuuksiin tai romanttisiin illallisiin. 

Ravintola nimi Whitehouse herättää jo mielenkiintoa ja luvassa onkin vähän jotain normaalista poikkeavaa fine dining -hengessä. Annokset ovat visuaalisesti kauniita ja niiden eteen on nähty vaivaa. Kuivajää toimii myös näyttävänä erikoisefektinä annoksien yhteyksissä ja erityismainintana keittiön runsaat välitervehdykset (kolme kertaa).


Restaurant Whitehouse tarjoaa innovatiivisen menun, joka yhdistää perinteiset latvialaiset raaka-aineet moderniin gastronomiaan. Ravintolan annokset ovat taidokkaasti laadittu, joka vaikuttaa luonnollisesti kokonaisarvioon maun lisäksi.

Hintatasoltaan ravintola on Suomen fine dining -ravintoihin verrattuna hieman edukkaampi. Tosin ihan rehellisesti sanottuna Suomesta on vähän vaikea löytää suoraan vertailukohtaa tälle ravintolalle, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen. Alkuruoat pyörivät n. 17-19 euron haarukassa, pääruoat alkaen 26 euroa ja jälkiruoat 8-12 euroa.


Ravintola Whitehousessa oli myös laaja cocktail-lista, josta itsekin oli tietysti muutama drinkki maisteltava ja tytär sai myös vastaavan mocktailina eli alkoholittomana drinkkinä. Erityisesti tämä kuvassa näkyvä Helsinki -drinkki jäi mieleen jo nimensä puolesta. 

Tässä on puolestaan tarjolla keittiön välitervehdys ennen varsinaisen jälkiruoan saapumista. Kukkapurkin raoista tuli näyttävä kuivajääsavu ja nuo oranssit pallurat olivat kyseiset keittiön välitervehdykset. Nyt en kuollakseni muista, että mitä ne olivat, vaikka tarjoilija aina kertoi ruokia tuodessaan, että mitä mikäkin oli.

Yksi ruokailun kohdokohdista on tietysti jälkiruoka ja koskaan ei ole niin täynnä etteikö sille olisi tilaa. Tyttären valinta oli alakuvassa näkyvä sorbet/jäätelö -annos, joka tarjoiltiin näyttävästä jääkulhosta. Hyvin kulho pysyi kasassa koko ruokailun ajan eikä edes sulanut juuri ollenkaan.


Me nautimme ruokailun lämpimässä kesäillassa Whitehousen tyylikkäällä terassilla, josta aukeaa vehreät näkymät puistoon. Whitehousen etuna onkin juuri tuo kaunis vihreä puistonäkymä terassilta, joka luo kauniin asetelman ruokailulle. Ei voi muuta todeta kuin, että täydellinen ruokailukokemus kaikilla aisteilla, joka alkoi heti sisään astuessa pianonsoittajan kera.


Ravintola Whitehouse on saanut ylistäviä arvosteluja niin paikallisilta kuin kansainvälisiltä vierailta. Asiakkaat kiittävät erityisesti ravintolan erinomaista palvelua, tunnelmaa ja ennen kaikkea makuelämyksiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Tätä ravintolaa voi suositella kaikille, jotka arvostavat hyvää ruokaa, korkeaa laatua ja unohtumattomia elämyksiä.

Kiitos Restaurant Whitehouse!

1 kommentti:

  1. Ollaan lähdössä ensi kuussa Latviaan. Tässä oli hyvä suositus, täytyy pitää paikka mielessä. Kuulostaa hyvältä, vaikka harvoin fine dining -paikoissa tuleekaan käytyä.

    VastaaPoista