*lehdistömatka*
Smakuviikot jakautuvat kahdelle eri viikolle (23.8-4.9) ja kuuteentoista eri ravintolaan, joten siinä mielessä pystyy myös ”koronaturvallisesti” vierailemaan eri paikoissa, koska ei ole ruuhkaa ns. yhdessä paikassa. Smakun ideana on, että on mahdollista maistella ravintoloiden parhaimpia maisteluannoksia 5 tai 7 euron annoshinnalla. Annosvaihtoehtoja on yhteensä 21.
Haikon kartano
Päivä alkoi bussikuljetuksella Kiasman edestä ja siitä matkattiin ensimmäiseksi Haikon Kartanolle, jossa meitä odotti kolmen ruokalajin menu. Ihana aloitus päivälle. Haikon Kartanon ruokafilosofia perustuu skandinaaviseen keittiöön, suomalaisiin raaka-aineisiin sekä läheltä tulevaan ruokaan.
Haikon kartanon Smaku annoksina oli
Tartar kotimaisesta härän fileestä, sardelli-keltuaiskreemiä luomu kananmunista, Robbe´s Lilla Trädgårdin versoja ja oman puutarhan kukkasia,
Tempura merihauesta, Skagerrakin merirapua ja aiolia Islantilaisesta wasabista ja
Kotimaisia mansikoita Romanovin tapaan sitrusliköörin ja appelsiinin kanssa marinoituna, sitruunavanukasta, oman puutarhan minttua ja marenkia.
Hotelli Runo
Tästä matka jatkui sitten kohti Porvoota ja ensimmäinen pysähdys oli uudessa Runo hotellissa, jossa syötiin kehuja saanut aamiaisbuffa. On kyllä upeat puitteet täällä hotellissa ja toivottavasti joskus pääsee myös tutustumaan huoneisiin ja yöpymäänkin.
Ani´s Cafe
Tästä matka jatkui Porvoon vanhaan kaupunkiin ja kasvisravintola Ani’s Cafeeseen, jonka 3 x Kukkis -annos kutittelee Smakuilijoiden makuhermoja kukkakaalilla, paahdettuna, couscousina ja hummuksena.
Salt
Seuraavana oli vuorossa Salt, joka sijaitsee Porvoon vanhan kaupungin sydämessä, aivan Porvoon tuomiokirkon vieressä. Maisemat ravintolan ikkunoista ja terassilta ovat kauniit ja ovatkin osa maanläheistä ja rentoa sisustusta.
Café Fanny
Bistro Gustaf
Pienen jalottelutauon jälkeen siirryttiin Bistro Gustafiin, joka on Porvoon keskustassa vanhan apteekin historiallisessa kiinteistössä toimiva ranskalaisen keittiön inspiroima ravintola. Ravintola sijaitsee keskeisellä paikalla Mannerheiminkadulla juuri vanhan kaupungin kynnyksellä.
Bistro Gustafin smaku annoksina ranskalaista kala-äyriäisgratiinia ja manteli-kermavanukasta ja uuniomenakompottia
Rafael´s Steakhouse
Ja matka jatkui Rafael´s Steakhouseeen, joka on tyylikkään rento ja lämminhenkinen seurustelu- ja ruokaravintola, Runebergin puiston laidalla ja Porvoon torin vieressä. Rafael’s on paikallinen perheyritys vuodesta 2009.
Smakuannoksena heillä on Seared Beef Carpaccio. Pintagrillattua rotukarjan carpacciota, joka tarjoillaan pikkelöityjen sinapinsiementen, paahdettujen kapristen, luomukananmunista valmistetun piparjuurimajoneesin sekä Robbes lilla trädgårdenin yrttipedillä.
Brunberg
Bosgård
Sannäsin kartano
Nyt jos koskaan kannattaa lähteä pienelle minilomalle ihanaan Porvooseen, vaikka ihan yöpymisen kera. Alueella on kyllä paljon koettavaa ja esim. pääkaupunkiseudulta hurauttaa Porvooseen alle tunnissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti