Ihanat punaherukat ovat taas jo kypsyneet ja kävin poimimassa mökillä vastarannalla asuvan tätini pensaat ja samalla piti tietysti tehdä punaherukka-rahkapiirakkaa. Osasta punaherukoista keitellään vispipuuroa ja osa laitellaan smootien/tuorepuuron joukkoon. Tässä teillekin tämä lempiohjeeni ja jää samalla itsellekin muistiksi sähköiseen muotoon.
Punaherukka / marjarahkapiirakka ohje
Pohja:
- 100 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 1 muna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl ruokakermaa
- 1 prk maitorahkaa
- 2 kpl munia
- 1 dl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- n. 2,5 - 3 dl punaherukoita tai muita marjoja
Voitele n. 28 cm piirakkavuoka. Vatkaa ensin voi ja sokeri, lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauho ja leivinjauhe. Painele voideltuun piirakkavuokaan.
Valmista täyte sekoittamalla ruokakerma, rahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Levitä osa marjoista (n. 1/3) pohjan päälle ja kaada täyte päälle. Levitä loput marjat täytteen päälle (n. 2/3) ja paista 200 asteessa n. 40-45 min. Tarkkaile lopussa kypsyyttä.
Kiitos reseptistä ❤ Meillä herukat eivät ole ihan vielä kypsiä. Muutamia on ollut pakko maistaa, kun odotan jo malttamattomana herukoiden kypsymistä 😀
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköinen piirakka. Minä söin yhden oksallisen punaherukoita ystäväni luona. Ovat ihan minun suurta herkkua.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Cride <3