perjantai 2. huhtikuuta 2021

Pääsiäisen suklaiset pupu cup caket


Innostuttiin yhdessä lasten kanssa leipomaan pääsiäiseksi hauskoja muffinsseja, joiden teosta löytyy myös instani puolelta reels -videopätkä. Näistä saa kyllä kivan yhteisen askarteluhetken ja lopuksi vielä saa syödä oman tuotoksensa hyvillä mielin. Alunperin meidän cup cakeista piti tulla pupumuffinsseja, mutta ehkäpä nuo muistuttavat kyllä enemmän kisumisuja, mutta välikäkös sillä, makuhan on se pääasia ja nämä ovat ihanan pehmeitä ja  maku vaan paranee jääkaapissa eli melkeinpä kannattaa leipoa edeltävänä päivänä tai ainakin säilyttää jonkin aikaa jääkaapissa, että kuorrute ehtii kovettumaan kunnolla. 

Mehevät kaakaosuklaamuffinsit kuorrutteella (n. 15 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 2 dl ruokakermaa tai maitoa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa
  1. Sulata voi ja laita jäähtymään
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään
  3. Sekoita sulatettu voi, ruokakerma ja munat keskenään
  4. Sekoita voimunaseos ja kuivat ainekset keskenään, mutta älä vatkaa.
  5. Laita taikinaa muffinssivuokiin (muista kohoamisvara) ja paista mielellään muffinssipelillä
  6. Paista 175 C n. 20 minuuttia. Älä ylipaista, jotta jää meheväksi
  7. Jäähdytä ja valmista cup cake kuorrute

Cup cake kuorrute
  • 50 g voita
  • 100 g maustamanton Philadelphia tuorejuustoa
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • vaahtokarkkeja, strösseleitä ja syötäviä silmiä
  • elintarvike/geeliväriä (halutessasi voit värjätä kuorrutteen)
  1. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi tasaiseksi ja lisää tomusokeria osissa
  2. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista n. 5 min
  3. Värjää halutessasi kuorrute
  4. Laita kuorrute jääkaappiin n. 30 minuutiksi
  5. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on tylla ja pursota muffinssin päälle. Jollet omista tyllaa, niin voit laittaa kuorrutteen pursotinpussiin ja leikkaa vain reikä siihen ja pursota pieniä palleroita
  6. Leikkaa vaahtokarkit pitkittäin puoliksi tehdäksesi korvat ja kasta leikattu puoli heti hienoon strösseliin, jotta se tarttuu siihen. Lisää nenä ja viikset.
  7. Laita kuppikakut jääkaappiin ennen tarjoilua, jotta kuorrute ehtii kovettumaan
Tästä kuorrute määrästä ei riitä korkeisiin kuorrutteisiin, mutta se riittää hyvin ns. kuvan mukaisiin mataliin kuorrutuksiin. Tuplaa määrä, jos haluat runsaan kuorruteen.

Muista säilyttää nämä kuppikakut jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutaman päivän. Meillä nämä kyllä häipyvät parempiin suihin ennätysajassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti