tiistai 30. maaliskuuta 2021

Kinderpiirakka - pääsiäisen ykkösherkku



Pääsiäinen lähenee ja on aika miettiä vähän pääsiäisherkkuja. Meillä tehdään pääsiäiseksi tätä Kinderpiirakkaa, joka onkin ollut monen suosikki vuosien ajan. Tämä ei ole todellakaan mikään laihduttajan herkku, mutta kyllähän sitä aina välillä pitää herkutella. Jos pidät mokkapaloista, niin uskon, että tykkäät tästä kinderpiirakastakin. Toki tämä on hieman makeampaa mitä mokkapalat ja pienempikin pala riittää. 

Tämän Kinderpiirakan voi myös hyvin pakastaa ja se säilyy myös jääkaapissa monta päivää, ellei ennen sitä ole jo päätynyt parempiin suihin. Omasta mielestäni kinderpiirakan maku jopa parani jääkaappisäilytyksen jälkeen ja oli seuraavana päivänä parempaa mitä leipomispäivänä. Lisäksi pakkasesta voi napata pienen palan makean himon iskiessä ja syödä kinderpiirakan pala lähes jäisenä.

Kinderpiikakka ohje (pellillinen)

Pohja:

  • 5 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 300 g sulatettua margariinia tai voita
  • 4 munaa 

 Vaniljakreemi:

  • 150 g voita
  • 5 dl tomusokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
  • N. 200 g maitosuklaata
  • N. 50 g valkosuklaata
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja lisää se sulatetun voin/margariinin sekaan. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon lastalla sekoittaen. Lisää munat yksitellen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paista 200 C n. 30-35 min.
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Laita pohja jääkaappiin hetkiseksi kylmettymään.

Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa. Levitä sulatettu suklaa voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuviolla siten, että valutat valkosuklaata maitosuklaan päälle vaakatasoon raidoiksi ja vedät hammastikulla vetoja pystysuunnassa ylös ja alas marmorikuvion muodostumiseksi. Huomioi, että maitosuklaan tulee olla vielä sulaa tässä vaiheessa, jotta kuviointi onnistuu.

Laita kinderpiirakka jääkaappiin ennen tarjoilua, että suklaa ehtii kovettua eli suosittelen melkein piirakan tekoa tarjoilua edeltävänä päivänä. Niin ja vielä selvennyksenä, että nuo narsissin kukat eivät ole syötäviä, vaan ovat tässä vain kuvausrekvisiittaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti