*yhteistyössä
Raflaamo/Frans & Amelie –ravintola*
Olipas kiva irtiotto arjesta heti maanantaina työpäivän
jälkeen, kun pääsin maistelemaan ranskalaisbistro Frans & Amelien syksyistä
maistelumenua. Vatsa onnellisen täynnä hyvää ruokaa ja hymy huulilla olikin
hyvä aloitus uudelle viikolle.
Moni muistaakin varmaan Sokos hotellien Fransmanni
–ravintolat, jotka on nyt uusittu raikkaiksi ja rennoiksi ranskalaisbistroiksi
vuosien 2016-2018 aikana. Frans & les Femmes –ravintoloita löytyy Suomesta
yhteensä kymmenen Helsingistä Rovaniemelle asti. Helsingissä sijaitseva Frans
on saanut naisystäväkseen Amelien. Kyseinen Frans & Amelie sijaitsee
Kluuvinkadulla Sokos Hotelli Kluuvin yhteydessä.
Frans & les Femmes -ravintoloiden menut vaihtuvat
kausittain neljästi vuodessa, vaikka toki klassikot pysyvät myös aina listoilla
mukana. Näitä ovat tietysti etanat, pariloitu maksa, burgeri ja pihvit sekä
itse leivottu suklaakakku. Simpukkaperjantait ovat myös erittäin suosittuja,
jolloin tarjoillaan tuoreita sinisimpukoita kermaisessa
Dijon-valkosipuliliemessä, joten kannattaa laittaa tuo korvan taakse.
Itse kuulun näihin ihmisiin, jotka arpovat aina, että mitä
ihmettä sitä ottaisi menulta ja arvatenkin välillä iskee myös annoskateus.
Maistelumenussa tätä ongelmaa ei ole, vaan maistelumenun tarkoituksena on
juurikin maistella monia eri makuja yhdessä ja saat itse valita syysmenulta
itseäsi kiinnostavat annokset. Vegaanit on myös huomioitu ja heille on tarjolla
myös kolmen ruokalajin vegaanimenu sopivine viineineen.
Menu pitää ehdottomasti aloittaa aina kuohuvalla ja meillä
oli aluksi maisteltavana Louis Perdrier Excellence Rosè, joka aloittikin
kivasti tunnelmallisen illan. Ruoan kanssa tarjolla oli siihen sopivat ranskalaiset
luomulaatuiset ja vegaaniset viinit. Valkoisena vaihtoehtona oli kuiva ja
raikkaan hedelmäisen tuoksuinen Douce Nature Sauvignon Blanc sekä punaisena
keskitäyteläinen Douce Nature Merlot.
Maistelumenu kokonaisuuden kruunasi sitten vielä uuniomenaclafoutis eli suomalaisittain omenapannukakku jäätelön kera ja erittäin täyteläinen manteli-suklaamousse suolakinuskin ja sokeroitujen pähkinöiden kera.
Meidän syksyinen maistelumenu aloitettiin ensin alkupaloilla,
johon kuului savulohibriossi kirjolohenmädillä, lämmittävä myski-kurpitsakeitto
sekä rapean taikinan sisälle kääritty vuohenjuusto brick-rulla granaattiomanehillokkeen
kera. Näistä ehdoton suosikkini oli viimeksi mainittu vuohenjuusto -rulla, joka
vei kyllä kielen mennessään, vaikka nuo muutkin kyllä olivat erittäin hyviä,
mutta tämä vuohenjuusto -rulla nousi ainakin meidän pöytäseurueessa suosikiksi.
Pääruokana meillä oli mureaa poronpaistia punaviinikastikkeen
ja Mustaleima-emmental-perunagratiinin kera sekä hunajaista kananpojanrintaa ja
punajuuricouscousta, porkkanaa ja broccolinia. Punajuuricouscous toikin kivan
syksyisen punaisen värisävyn annokseen, joka vielä korostui tummaa lautasta
vasten.
Maistelumenu kokonaisuuden kruunasi sitten vielä uuniomenaclafoutis eli suomalaisittain omenapannukakku jäätelön kera ja erittäin täyteläinen manteli-suklaamousse suolakinuskin ja sokeroitujen pähkinöiden kera.
Frans & Amelien syysmenu on saatavilla 11. syyskuuta
alkaen seuraavien paikkakuntien Frans & les Femmes –ravintoloista:
Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Rovaniemi, Tampere
ja Vaasa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti