*PR-tapahtuma/Juomavinkin ja 40+ blogien kutsumana*
Viime lauantaina vietettiin 40+ -blogien sadonkorjuujuhlia
Helsingin kattojen yllä Pernod Ricard Finlandin/Juomavinkin terassilla. Aurinko ja lämpökin
helli meitä ihanasti ja saatiin viettää erittäin onnistuneet juhlat, jotka
muistetaan varmasti vielä pitkään.
Meitä kokoontui terassille iloinen bloggaajajoukko aveceineen
viettämään lauantaipäivää hyvän ruoan, seuran ja tietysti juomien parissa.
Jokainen tulija toi etukäteen sovitun tarjottavan nyyttäriperiaattella ja
saimmekin aikaiseksi aivan super maittavan kokonaisuuden, vaikka kaikki meistä ei
olekaan ruokabloggaajia. Meillä oli käytössämme myös iso grilli, jossa valmistui mm. ihania vartaita, kalaa ja hampurilaisia. Itse nappasin tuomiseksi luonnollisesti
jälkkäriosion ja teinkin tietysti vaaleanpunaisia cup cakeja, joiden ohje on
tulossa vielä ihan omaan postaukseensa. Sen verran sen perään on jo kyselty,
että laitan siitä erillisen postauksen.
Juomina meillä oli Australialaisen Jacob´s Creekin
valikoimiin kuuluvat Le Petit Rose, viskitynnyreissä kypsynyt punaviini Double
Barrel Shiraz sekä kuplivana Chardonnay Pinot Noir Brut, joka oli miellyttävän
pehmeähappoinen ja tyylikäs kuohuviini ja joka on myös Australian suosituin
kuohuviini. Itse tykästyin kyllä kaikkiin kolmeen, mutta erityisesti näin
syksyyn päin mentäessä Jacob´s Creekin Double Barrel Shiraz punaviini oli minun makuuni. Niin
jo näen itseni siemailemassa sitä syksyisenä iltana takkatulen loimutessa.
Jacob´s Creekin Double Barrel punaviinin Shiraz-rypäleet poimitaan Barossan laakson tarhoilta
helmi-maaliskuussa. Viini saa nimensä nimenommaan sen kaksinkertaisesta
tammitynnyrikypsytyksestä. Se kypsyy ensin 12-18 kk ranskalaisissa ja
amerikkalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini viimeistään lähes 20 v
vanhoissa skotlantilaisissa viskitynnyreissä, jotka on valmistettu
amerikkalaisesta rinnevalkototammesta.
Viskitynnyrikypsytyksen aikana viinin voimakkaat tanniinit toimivat
antioksidanttina edesauttaen täyteläisen aromien kehittymisen ilman, että viini
hapettuu liikaa. Nimenomaan viskitynnyriviimeistely tuo viiniin lisää
ulottuvuutta ja rakennetta ja tekee siitä erittäin täyteläisen ja pehmeän
tammisen. Alkon makuluonnehdinnassa tämä on luokiteltu meheväksi &
hilloiseksi.
Jacob´s Creekin Le petit Rose 2018 on kevyen mausteinen, kuivan
hapokas rose, joka sopii hyvin esim. ihan seurusteluviiniksi. Rypäleinä siinä
on 66 % Pinot Noiria, Grenachea 24 % ja Mataroa 10 %. Itse en ole niin rosen
ystävä, mutta tästä kyllä rehellisesti pidin sen hentouden ja kauniin
vaaleanpunaisen värin johdosta. Tämä rose on saapunut tänä kesänä meille
Alkoihin ja ollut kotimaassaan Australiassa lanseerausvuotenaan suosituin ja myydyin rose.
Ystäväni Tanja toimi minun juhlien avecina ja meillähän oli oikein vauhdikas päivä, kun jatketiin täältä vielä Tagi on Pop -konserttiin Tapiolaan.
Alkupaloina meillä oli Meriharakka blogin kirjoittajien tuomia juustoja sekä Beach House Kitchen –blogin Helin tekemää omenahilloketta kuohkean focaccian kera. Tämän alkupalan jälkeen siirryttiin Aromipajan Mikon perunamunakkaaseen, jonka seurana oli paahdettuja chorizoja, palsternakkashipsejä ja kokonaisuuden kruusasi itse kehitetty punajuurimajoneesi. Yhdistelmä toimi täydellisesti.
Pääruoat valmistuivatkin sitten grillissä ja tarjolla oli
mm. Lumo lifestyle –blogin Tuulin loihtimia välimerellisiä kanavartaita, Mieskin –blogin
Jurin aasialaisittain marinoitua lohta, Maistelun maailma –blogin Mikaelin nyhtöpossuhampurilaisia,
jonka possu oli haudutettu pitkään oluessa , Sopusointuja –blogin yrttistä perunasalaattia
katalonialaisen romesco-kastikkeen kera, Beach House Kitchenin Helin pekoniin
käärittyjä, itse kasvatettuja baby porkkanoita ja raikkaita vuohenjuustosalaatteja
Casa Mimi –blogin Sarilta ja Villa Valkon Katin valmistamina ja maukas nachosalaatti Outi´s life -blogin Outilta.
Jälkkäripuolesta vastasivat minä ja lähes kaimani,
Kristallikimaran Minna, joka oli loihtinut meille suklaisia mokkapalaleivoksia
ja itse väkersin vaaleanpunaisia kuppikakkuja.
Kuva: Tuuli Lumo Lifestyle -blogi |
Kuva: Juri Mieskin -blogi |
Kiitos kaikille aivan ihanasta tilaisuudesta ja erityinen
kiitos Beach House Kitchenin Helille ja Lumo Lifestyle –blogin Tuulille ideoinnista
ja suurkiitokset vielä Juomavinkille, että saimme tulla teidän terassille ja voisi
jopa sanoa, että liiankin hyvästä juomatarjoilusta. Taidettiin viihtyä vähän
liiankin hyvin J
Oli kyllä aivan ihana lauantai. Mia ja minä nautittiin iltapäivästä täysillä ja oli tosi kiva höpötellä sinun ja Tanjan kanssa. Mukavaa viikonloppua Cride <3
VastaaPoistaHItsit, mitkä tarjoilut ja mikä porukka. Vähän kyllä harmittaa, kun en päässyt mukaan.
VastaaPoista