Joku ehkä muistaakin, että meillä viettiin syksyllä pikkuneidin 5-vuotissynttäreitä Helinä Keiju teemalla, jonne leivoin tämän Helinä Keiju kakun. Lupasin laittaa tästä leivonnasta tarkempia ohjeita, mutta arvatenkin unohdin kunnes tuli nyt taas mieleen. Tässähän tämä nyt siis viimein. Näin leivot Helinä Keiju kakun. Tämä tietysti soveltuu myös barbiekakun teko-ohjeeksi tai minkä nuken tuonne sitten haluaakaan törkkäistä.
Itse en ollut koskaan tällaista nukkekakkua leiponut tai edes nähnyt livenä tai edes käyttänyt sokerimassaa kakun koristelussa, joten ei auttanut kuin vähän surffata netissä ja yrittää etsiä vinkkejä. Sellaisen vinkin itsekin voisin antaa, että tavallinen sokerikakkupohja ei taida oikein tuossa kestää tai on ainakin iso riski painumisesta, joten tein tuon voikakkupohjasta. Se on sopivan jämäkkää eikä luhistu. Vähän kyllä pelkäsin, että miltäköhän se maistuu täytekakkuna, mutta maku oli yllättävän hyvä ja ehdottomasti voin tehdä toistekin tuon ohjeen mukaan. Kakulle tulee muuten ihan kiitettävästi painoa, kun tuota voita, jauhoja ja sokeria tulee aika paljon. Olisikohan tuo minunkin kakkuni painanut muutamisen kilon.
Voikakun ohje:
500 g voita
500 g sokeria
8 munaa
450 g jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Lisää munat vuorotellen jauhojen kanssa. Paista 175 asteessa n. tunti.
Itselläni tuo kyseinen annos ei ihan riittänyt tähän kakkuun, joten paistoin kaksi eri annosta, josta toisesta syötiin sitten osa. Melkeinpä tarvitsee puolitoista annosta, jotta kakusta saa tarpeeksi korkean. Kakun koristeluun/täyttämiseen kannattaa varata n. litran verran kermaa.
Itse paistoin tuon pohjan kahdessa eri vuoassa. Toinen oli normaali silikoninen pyöreä kakkuvuoka ja toinen oli lasikulho. Tätä lasikulhoa ei kannata täyttää ihan täyteen, kun taikina kuohuaa aika paljon ja pohja vaikea saada kypsäksi, jos kulho on kovinkin iso. Voitelin ja jauhotin lasikulhon ensin ja jännitin, että mitenköhän se lähtee siitä irti, mutta ei ollut mitään ongelmaa, kun tuossa pohjassa on kuitenkin sen verran paljon rasvaa, että pohja irtosi ihan hyvin.
Kakkua lähdetään rakentamaan ihan normaalin täytekakkuohjeen periaatteiden mukaisesti. Pohjaksi ensin tuo pyöreä kakkuosio ja päälle suippeneva osa. Leikkaa sopivan kokoisia kerroksia ja kostuta esim. mehulla. Itse tykkään laittaa täytekakkuun vadelmahilloa, jonka päälle tulee ananasmurskaa, siivutettua banaania ja kermaa. Näin jatketaan kerros kerrokselta.
Sitten kun kaikki kerrokset on täytetty, kaivetaan nukelle kolo. Kannattaa säästää kolon ainekset, jos niitä sattuisi tarvitsemaan paikkaamisessa tuon nuken ympäriltä. Kääri nukke folioon tai tuorekelmuun jalkaosista ja sovita koloon.
Peitä kakku ulkopuolelta kermalla ja tasoita mahdollisimman tasaiseksi. Muotoile vihreästä sokerimassasta Helinä Keijulle toppi.
Itse käytin kakun tekoon paketillisen vihreää ja vaaleanpunaista sokerimassaa. Kun kaulitset sokerimassaa, niin laita alustalle ensin tomusokeria pohjalle, jotta saat sen irti alustasta. Kannattaa myös piirtää jonkinlaista kaavan tynkää mekon osalta, jotta on sitten helpompi leikata ne sokerimassasta.
Laita nukke kakun keskelle ja laita sokerimassasta kaulit mekon osat kerros kerrokselta. Itse painelin vaaleanpunaiseen mekkoon kukkakuvioita tuollaisella kuvasta näkyvällä muotilla. Samaisella muotilla painelin myös irtonaisia kukkakuvioita, jotka kiinnitin mekon koristeiksi.
Kostuta vähän veteen kastetulla pensselillä seuraavia osia, jotka tulevat vaaleanpunaisen sokerimassan päälle, niin osat kiinnittyvät paikoilleen.
Kun mekon osat ovat kohdillaan, muotoile rusetti sokerimassasta vyötärölle. Näin saat nätisti tuon jatkokohdan peittoon.
Mekon voi koristella haluamallaan tavalla. Itse painelin kukkamuotilla sokerimassasta kuvioita ja lisäsin hopeakuulia kukkien päälle.
Takaosaan mekosta pursotellin tuollaisia ruusukkeiden tapaisia, joka oli sekoitettu voista, mansikkatomusokerista ja tuorejuustosta. Tuon tuorejuuston voi myös jättää pois, mutta itse tykkään käyttää sitä tuomaan vähän lisämakua. Lopun tuosta massasta voi käyttää esim. kuppikakkujen koristeluun.
Vinkkinä vielä, että nuo ikävät tomusokerijäämät saa helposti penslattua pois käyttämällä n. 80 prosenttista alkoholia. Alkoholi haihtuu penslatusta kohdasta pois, joten ei ole pelkoa mistään viinakakusta :) Meillä ei ollut kaapissa kuin shamppanjaa, joten jäi sitten tuo ihan loppuviimeistely tekemättä. Seuraavaa Tallinan reissua varten täytyykin laittaa tuo muistiin ja jemmata pieni pullo kaappiin ihan sitä varten. Kunhan tuo mies ei vaan ehdi juomaan sitä ennen ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti