Vietettiin lauantai-iltaa glögitunnelmissa muutaman ystäväperheen kera. Tarjolla oli glögin lisäksi mm. itsetehtyä kylmäsavulohilevitettä Väinämöisen Palttoonnappien kera, juustoja, itseleivottuja pipareita sekä seeprakakkua, jonka ohje postauksen lopussa. Päätin nyt ekaa kertaa kokeilla tuota Kinuskissan ohjetta ja tuli ihan hyvää. Niin ja älkää antako tuon kuvan kakun keltaisen värisävyn häiritä. Kakku on luonnossa ihan valkosuklaan värinen eikä tuollainen oudon keltainen. Hehkulamput ovat taas vääristäneet väriä aika paljon.
Tämä seeprakakku on tehty valkoisesta ja tummasta suklaasta ja kun niitä laittaa vuorotellen, niin saa kauniin seeprakuvion.
Kahden suklaan kakku eli seeprakakku
Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia
Täytevaahto:
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia
Valkosuklaatäyte:
1/2 dl täytevaahdosta
4 liivatetta
120 g valkosuklaata
1/2 dl vettä
Tumma suklaatäyte:
1/2 täytevaahdosta
4 liivatetta
100 g tummaa suklaata
3/4 dl vettä
Murskaa dominot ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan. Laita kummankin täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkoinen ja tumma suklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä. Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata niihin molempien liivatteet. Valmista ensin vaalea täyte, niin ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Vatkaa toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos. Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä n. desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän renkaskuvion. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Irrota vuosta ja siirrä tarjoiltavaksi.
Onpas hyvän näköinen kakku! Täytyykin pistää ohje muistiin. :)
VastaaPoistaKannattaa tosiaan kokeilla, kun ei ole vaikea tehdäkään :)
Poista