torstai 9. kesäkuuta 2011

Täydellisen porkkanakakun ohje


Nyt löytyi! Nimittäin lähes täydellinen porkkanakakun ohje. Jokunen aika sitten laitoinkin johonkin postaukseeni, että haeskelen täydellistä porkkanakakun ohjetta. Muutamia ohjeita tulikin kokeiltua ja tämä viimeisin versio oli mielestäni lähes täydellinen. Siinä ehkä olisi voinut olla hieman enemmän kuorrutetta, mutta äkkiäköhän sitä tekee enemmän ja tuli mieleeni, että kakun olisi voinut myös kostuttaa jollakin.

Kakku vaatii ehdottomasti maustumista jääkaapissa ainakin vuorokauden ja muutaman päivän päästä maku vain paranee. Leivontapäivänä ehkä vielä turhan kuiva.

Kaikkien lukijoidenkin iloksi laitan kyseisen porkkanakakun ohjeen myös teille, jos intoudutte kokeileemaan. Tosin ei ehkä tällä helteellä kukaan jaksa kuuman hellan äärellä häärätä. Niin ja jos tulee mieleen, että mitä siihen voisi vielä lisätä, niin laittakaa ihmeessä kommenttia.


Criden lähes täydellinen porkkanakakku
Pohja:
8 dl porkkanaraastetta (raaste saa olla aika hienoa)
1,5 dl mantelirouhetta 
0,25 dl kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl ruokokidesokeria
4 munaa
1 purkki ananasmurskaa
2 dl oliiviöljyä (itse käytin rypsiöljyä)
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa

2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus:
400 grammaa Philadelphiaa (älä missään nimessä sorru light versioihin) 
2 dl tomusokeria
liraus sitruunan mehua 

Sekoita keskenään munat ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Valuta ananas ja lisää se ja porkkanaraaste taikinaan. Paista irtopohjavuoassa n. tunti. Asteita 175.

7 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen porkkanakakku!

    Kiva kun löysit hyvän reseptin. En ole koskaan tehnyt porkkanakakkua, mutta nyt on kyllä sellainen tehtävä kun löytyi suositeltu resepti.;)

    VastaaPoista
  2. Nam! Porkkanakakku on yks mun lemppareista :) Pitäis taas jaksaa leipoa sellainen (tai hakea kaupasta ;) )

    VastaaPoista
  3. Nam, tätähän ätytyy kokeilla, en oo aiemmin ananasversiota maistanutkaan. Porkkanakakku on yksi lemppareistani, kuorrutusta täytyy olla reilusti ;)

    VastaaPoista
  4. Nam nam, on kyllä herkullisen näköinen ja varmasti myös makuinen. Täytyykin leipoa heti kun helteet helpottaa. Nyt ei tosiaan ole leipomiseen sopivat kelit. Hyvä kun ruuan jaksaa pikaiseti vääntää jälkikasvulle :)

    VastaaPoista
  5. siis onko pakko ola ruokokidesokeria vai käykö tavallinen?

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, kokeilen heti kun helteet helpottaa!!

    VastaaPoista
  7. Kamomilla: Kantsii kyllä kokeilla. Tosin tuo porkkanan raastaminen on tuossa se tympein vaihe. Mites uusi blogi muuten jaksaa? En ole ehtinyt oikein kenenkään blogia käydä lukemassa.

    Jessica: näillä helteillä se kauppa vaihtoehto ei ole ollenkaan huono :)

    Senni: tuo ananas antaa vähän kosteutta kakkuun. Ei kyllä muuten maistu kakussa ollenkaan.

    Virpi: joo nyt tällä kelillä ei ihan heti tee mieli köökin puolelle yhtään sen enempää kuin on pakko.

    Minnah:ruokokidesokeri tuo ehkä sitä makua ja väriä enemmän kuin valkoinen sokeri, mutta kaipa sekin käy. Itselläni vaan sattui olemaan tuota ruokokidesokeria jo valmiina kotona.

    Mimmu: joo Virpille jo totesinkin, että ei tällä helteellä paljon viitsi tuolla sisällä häärätä kokkailujen parissa.

    Ihanaa helle päivää kaikille. Täällä möksällä mittari näyttää + 31 :)

    VastaaPoista